Cultură
Romanian Voice
Toma Caragiu

O, brad frumos

Audio:Video:Așadar... "abies alba pertinata coniferus", în traducere liberă: "O, brad frumos". În traducere îl găsim în piață mai greu. Dacă n-avem o rudă în piață, cumpărăm o rudă al bradului - moliftul! Acesta se cumpară la coadă și se scutură în tramvai. Cu ce-a mai rămas, mergem acasă și cântăm cu toții: "O, molift frumos, o, molift frumos!".
Dacă nu apucați nici molift, cumpărați un brad de plastic... care poate fi folosit atât ca gladiolă, cât și ca pom de iarnă, într-un cât nu seamănă nici cu una, nici cu alta.
Acasă bradul, se așează pe o masuță. Daca este prea înalt în sus, aranjăm cu vecinul să primească vârful prin tavan. Dacă este prea înalt în jos, aranjăm cu măsuța și-i tăiem picioarele. Apoi luom măsuța și o punem în dormitor... de unde scoatem șifonierul pe care îl punem în sufragerie... da, dar unde punem masa? În baie... dar în baie e baia... și atunci unde punem baia?! În vestibul, în locul frigiderului pe care îl punem în șifonier.
În acest mod simplu pomul ajunge lângă fereastră. Aici, avem avantajul ca odată cu pomul putem aprinde și perdeaua. Dacă nu dorim să aprindem nici pomul, nici perdeaua folosim cu încredere tradiționalele artificii, care nu se aprind nici puse pe aragaz.
Cel mai indicat este însă să împodobim pomul de iarna cu un set de lumânări electrice, acestea lumânări puse în priză luminează feeric.
Ați urmărit rubrica: "Cum să ne împodobim și cum să ne despodobim locuința".

Interpretează: Toma Caragiu
Text: Dan Mihăescu, Grigore Pop, Octavian SavaInapoi